Hjælp med SCORM

SCORM = Sharable Content Object Reference Model.

Vi har arbejdet med de mere tekniske sider af e-learning i mere end 20 år. Vi har dyb teknisk indsigt i SCORM kan derfor helt sikkert også hjælpe dig hvis du har en opgave du skal have løst der involverer SCORM.

SCORM er en standard der bruges inden for e-learning til at sikre at man kan logge hvad brugerene foretager sig når de interagerer med noget e-learning indhold. SCORM har en række fordele, og nogle ulemper som er vigtige at kende til når man skal arbejde med e-læring.

Hvis du er ligesom langt de fleste mennesker, så er der en god chance for at du ikke ved hvad SCORM er, og hvad det skal gøre godt for.

Vi har øvet os i mange år på at forklare det, så vi kan forklare det til dig  - uden at du skal have stort teknisk kørekort for at forstå det.

I denne video kan du høre mere om fordelene ved SCORM. Du kan også læse SCORM for dummies og travle mennesker først hvis du gerne vil blive klogere på SCORM.) 
Hvad er SCORM?

Vi udvikler normalt SCORM e-learning ved hjælp at værktøjerne Articulate Storyline og Articulate Rise, men kan også lave specialløsninger og udvide mulighederne for hvad man kan med SCORM med disse værktøjer.  

Giv endelig os et kald hvis du har spørgsmål eller læs mere om hvordan vi kan hjælpe dig med at udvikle SCORM compliant elearning.

 

"Elearningspecialist er for os en helt igennem fantastisk leverandør. Hurtig respons og superdygtige konsulenter, som har gang på gang hjulpet os med nogle af de mere kringlede tekniske udfordringer ifm. vores e-læringsprojekter. Det er altid med ro i maven at jeg kontakter Tomas - velvidende, at jeg får det bedste professionelle hjælp på markedet, til en rimelig pris og med god kommunikation fra start til slut."

Københavns Kommune

Morten Billcliff, projektleder for Det Digitale Læringscenter i Københavns Kommune.

Arrow

 

Eksempler på SCORM opgaver vi har løst

 • Udvikling af SCORM compliant elearning til onboarding, awareness, compliance, arbejdsmiljø og sikkerhed, GDPR og meget mere.  
 • Konvertering af video til SCORM
 • Konvertering andre formater, eks Powerpoint eller PDF til SCORM
 • Konvertering af flash kurser til SCORM. Vi kan ofte decompile/”åbne” flash (.swf) filer for at hente grafik, lyd og andet. Dette gør at det muligt at genskabe flashindhold i et moderne forfatterværktøj som eksempelvis Articulate StoryLine - til en fornuftig pris.
 • SCORM rådgivning.

Nørdede udfordringer vi også har løst

 • Løst problemer med SCORM moduler der ikke fungerer, ofte uden at have adgang til kildekode.
 • Løst problemer med SCORM moduler der ikke markeres som afsluttet når det forventes.
 • Få SCORM 2004 moduler til at køre som SCORM 1.2, og omvendt.
 • Udvidet funktionaliteten af eksisterende forfatterværktøjer som Articulate StoryLine. Et eksempel kunne være at gemme Pdf’er fra StoryLine eller sætte eller hente specialværdier via SCORM.
 • Løst problemer med indhold produceret i ældre værktøjer som Adobe Captivate, Flash, Lectora, ToolBook eller Course builder.
 • Rådgivet LMS driftsteam ift. problemer med at afvikle indhold.
 • Fungeret som SCORM-eksperter for danske kunder i forbindelse med deres samarbejde med udviklere i tredjelande.
 • Og meget mere.

Selv om det lyder meget teknisk så kan vi faktisk godt snakke andet end "programmørsnak" her i butikken, så giv os et kald og fortæl os om dit problem.

Line

Content Migration/Conversion Services

Hvis du står for at skulle migrere en større mængde indhold, måske i forbindelse med skift til ny e-learningplatform, bør du læse videre om vores Content Migration/Conversion Services er noget for dig.

Vi har løst mange af den slags problemer der er opstået når en virksomhed skifter fra et LMS til et andet. Selvom SCORM-indhold i princippet burde kunne flyttes fra et LMS til et andet, er det ikke altid tilfældet i praksis. Desværre sker det ofte især med ældre indhold at virksomhederne ikke har de oprindelige kildefiler, dette gør det særligt svært at rette problemer. Vi har stor erfaring med at få SCORM pakker til at fungere uden at have adgang til kildefilerne.

Vi har udviklet værktøjer at optimere processen således at vi kan hurtigt og effektivt kan håndtere selv store mængder kurser. Vi har haft flere projekter med mere end 1000 e-learningmoduler der skulle testes, klargøres og flyttes. Vi bruger forskellige typer ressourcer til de forskellige opgaver, studentermedhjælpere til test, lidt dyrere programmører til at løse problemer, disse kan eskalere til eksperter når der et brug for det. Dette gør at vi kan holde prisen rimeligt lav. Det hele styres af en dygtig projektleder der taler og skriver dansk og engelsk. Vi har udviklet værktøjer at optimere processen således at vi kan hurtigt og effektivt kan håndtere selv store mængder kurser.

Vi har både hjulpet kunder direkte, men også fungeret som underleverandør for store globale LMS-virksomheder.

Her kan du se nogle eksempler på Content Migration/Conversion Services projekter som vi har løst:

Kunde: Stor dansk global koncern

Vi var ansvarlige for at teste og løse eventuelle fejl i 50 e-learningmoduler og uploade dem i et nyindkøbt LMS så indholdet var klar til LMS Go-Live. Vi havde ikke adgang til kildekode. Vores erfaring med lignende opgaver, vores danske projektledelse og vores system til eskalering af ”svære” problemer gjorde at vi kunne løse opgaven selvstændigt, til tiden, i en høj kvalitet til en rimelig pris.

Kunde: Mannaz

”Konvertering”/Remake af 26 e-learningmoduler fordelt på 13 danske og 13 engelske moduler. Indholdet var oprindeligt udviklet i et Flashbaseret værktøj, men vi konverterede til Articulate StoryLine og moderniserede design og brugervenlighed i samme ombæring. Enkelte sider lod sig ikke konvertere til Articulate StoryLine, disse blev konverteret til HTML5 og indlejret i Articulate StoryLine. 
Udover de færdige moduler, modtog Mannaz også kildekoden således at de i fremtiden selv kan opdatere deres indhold. Du kan læse mere om casen her.

Kunde: Global bryggerikoncern

Klargøring og test af knap 1000 SCORM-moduler oprettet med 9 forskellige værktøjer så de kunne køre i en nyindkøbt LMS-platform. Alle modulerne havde problemer med at køre da de var udviklet med gamle versioner af e-learningværktøjer. Vi havde ikke adgang til kildekoden. Vi har udviklet scripts der hjælper os med at optimere sådanne processer. Dette gjorde at vi kunne løse opgaven i løbet af 3 måneder. Løst som underleverandør for en stor global LMS-leverandør.

Kunde: Stor fransk bank

Klargøring af 102 e-learningmoduler. Ingen af modulerne var SCORM kompatible. Opgaven gik ud på at ”pakke modulerne ind i SCORM” og sikre at de fungerede i den nye LMS. Vi havde ikke adgang til kildekoden. Vi løste opgaven i løbet af godt en måned. Løst som underleverandør for en stor global LMS-leverandør.

"I would say that I have been very impressed by your dedication, your customer sense and your level of technical expertise."

Philippe Audebert, EMEA Account Services Director, Cornerstone OnDemand

Kontakt os for en uforpligtende snak om dit projekt.