Hvilke programmer skal man bruge for at lave elearning og hvad koster det?

Forfatterværktøj

Du skal bruge et såkaldt SCORM kompatibelt forfatterværktøj.  Sådanne findes i mange prisklasser (hvor gratis desværre som regel ikke er særligt godt). Her kommer ca. priser i DKK på nogle af de meste benyttede: Articulate Storyline (7700 kr.), Adobe Captivate (4400 kr.). Du kan også få værktøjer der er billigere og nogle der koster op til 20.000kr eller mere. Indkøbsprisen er IKKE den væsentligste udgift. I det lange løb er det bedre at købe det værktøj der er bedst og mest produktivt til at lave den elearning du har behov for. (NB Vi er IKKE forhandlere af nogen af disse værktøjer og tjener ikke penge ved at anbefale dem.). I mange tilfælde kan man downloade en gratis demoversion der typisk fungerer i 20-30 dage for at finde ud af hvilket værktøj der passer dig bedst. Der kan være en del ting at holde styr på når man vælger værktøj, så det kan være en god ide at hyre en konsulent til at sikre at man ikke vælger forkert, eller bruger unødigt lang tid på at vælge rigtigt.

Uddannelse

Og så skal du lære at bruge værktøjet. Der findes mange gratis tutorials osv. til de fleste værktøjer, men det kan nogen gange være en fordel med et kursus eller noget eksperthjælp for at komme i gang. Du kan eks. hyre os til en privat kickstart session til 1000 kr. i timen (plus transport, eller det kan gøres online). En intro på 2-3 timer er godt givet ud. Du kan også købe dagskurser, regn med at du skal af med ca. 800-1500 kr. i timen (dvs. et dagskursus koster mellem 6-10.000kr. – hos os og andre). Det kan også være en fordel at vide noget om at lave elearning og epædagogik (Instructional Design).

LMS?

Du skal muligvis også bruge et Learning Management System (LMS) til at distribuere dine elearning kurser, men det er ikke sikkert at du har behov for det. LMS er en større omgang at gå i gang med, så i første omgang vil vi foreslå at du læser mere om LMS i vores Elearning FAQ – Begreber.

Tomas Lund er ekspert indenfor læring og elæring.

comments powered by Disqus

Har du lyst til at vide mere?

Så læs vores blog hvor du kan blive klogere på læring, e-learning og digital læring.

I bloggen deler vi viden og prøver ikke på at sælge dig noget som helst. Basta!

 

Har du spørgsmål?  

Vi har mere end 20 års erfaring med læring, der gør en forskel, så vi kan helt sikkert også hjælpe dig.

Så kontakt os, og lad os hjælpe dig godt videre.